Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za pohlavní zneužívání tanečnic dostal muž dvouletý trest

Za pohlavní zneužívání nezletilých tanečnic poslal dnes, ve čtvrtek 18. ledna, soud vedoucího strakonického souboru na dva roky do vězení. Muž už byl v roce 2008 kvůli pohlavnímu zneužívání odsouzen. Tehdy mu strakonický soud uložil podmíněný trest. Rozsudek je nepravomocný, státní zástupkyně i obžalovaný se nevyjádřili, zda se odvolají.

Podle obžaloby vedoucí souboru v roce 2015 souložil s dívkou, ačkoliv věděl, že jí ještě nebylo 15 let. Dnešní líčení se konalo s vyloučením veřejnosti. Navrhovala to obžaloba i obhajoba a hned na začátku to schválil i soudní senát. Jeho předsedkyně Ivana Kolářová to vysvětlila mimo jiné tím, že se případ týká nezletilých poškozených.

Soudkyně při čtení rozsudku mimo jiné uvedla, že poškozené osoby byly v souboru pod vedením obžalovaného. „Dívky se tak nezmohly na odpor. A v podstatě tam probíhala soutěž o to, kdo bude mít v souboru kontakt s vedoucím,“ uvedla Kolářová. Dodala, že součástí rozsudku pro obžalovaného je také osmiletý zákaz činnosti v organizacích, kde by se setkával s lidmi mladšími 18 let.

Obžalovaný navíc podle kriminalistů členky souboru, jehož byl vedoucím, fotografoval v choulostivých pozicích. „Pořizoval snímky obnažených nezletilých dívek ze souboru. Fotografoval takto nejméně tři dívky. Je s podivem, že se takto choval i přes skutečnost, že byl již okresním soudem v roce 2008 odsouzen pro trestný čin pohlavního zneužívání,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky soud, vězení, pohlavní zneužívání, Strakonice, tanečník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za pohlavní zneužívání tanečnic dostal muž dvouletý trest  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.