Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Hasiči při likvidaci požáru u Trhových Svinů nalezli lidské ostatky

Hasiči vyjížděli v noci z 15. ledna na 16. ledna k požáru stodoly v obci Nesměň u Trhových Svinů. Na místě byly nalezeny lidské ostatky, příčiny vzniku požáru a úmrtí však zatím nejsou známy. Navíc byli z blízko stojícího rodinného domu evakuováni čtyři lidé.

K požáru vyjeli profesionální hasiči ze stanic Trhové Sviny, Kaplice a Český Krumlov krátce po 0:30. Dále byly svolány jednotky SDH obcí Ločenice, Trhové Sviny, Velešín a Svatý Ján nad Malší. Na požářiště se dostavili také dobrovolní hasiči obce Nesměň. Celkem se na požářišti pohybovalo sedm cisteren. 

„Oheň zasáhnul samostatně stojící stodolu, ve které měli majitelé několik autovraků a čtyřkolku,“ oznámila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. „Zároveň zde bylo uloženo několik kanystrů s chemickými látkami různého druhu, které rozvoj požáru velmi urychlily, takže stodola v době příjezdu hasičů hořela v plném rozsahu,“ dodala.

Jednotky ihned po příjezdu zahájily hasební práce, které trvaly přibližně tři hodiny. Hasiči zároveň zabraňovaly požáru, aby se rozšířil na rodinný dům vzdálený jen přibližně 20 metrů od hořící stodoly. Z domu byla evakuována matka se třemi dětmi. Ženu si převzala zdravotnická záchranná služba a odvezla ji do nemocnice, děti neutrpěly žádná zranění.

Na požářišti byly nalezeny ostatky mrtvé osoby. Šetření příčiny vzniku požáru a důvodu umrtí nalezené osoby bude pokračovat v následujících dnech. Celková škoda na majetku se vyšplhala na půl milionu korun.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, Nesměň, hasiči, stodola, Trhové Sviny, Český Krumlov, Velešín, Kaplice, Ločenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči při likvidaci požáru u Trhových Svinů nalezli lidské ostatky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.