Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Akce Čokoláda našla desítky osob s nelegálním výkonem pracovní činnosti

Policie provedla na Prachaticku během podzimu 2017 kontrolní akci Čokoláda, při které se zaměřila na nelegální zaměstnanost osob cizí státní příslušnosti. Zkontrolováno bylo skoro 200 osob.

Kontrola proběhla ve spolupráci policie a inspektorátem práce. Zjišťovaly se věci ohledně oprávněnosti a dodržování podmínek pobytu cizinců, nelegální migrace, pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách či odhalování padělaných a pozměněných cestovních dokladů.

Zkontrolováno bylo téměř 200 osob, z toho 80 cizinců. „Většina byla z bývalého státu Sovětského svazu a neměli platné doklady pro výkon pracovní činnosti na území České republiky. Na základě toho strážci zákona zahájili úkony správního řízení o vyhoštění z členských států Evropské unie,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Policie u jednoho třicetiletého muže zjistila textové a grafické úpravy v cestovním dokladu. „Pomocí speciální techniky jsme zjistili, že se jedná o celkový padělek. Proti muži bylo zahájeno trestní stíhání ve věci přečinu padělání a pozměňování veřejné listiny,“ řekl dále Bajcura s tím, že ukončili šetření a další příslušné úkony správního řízení, po kterém uvedenému počtu osob vydali rozhodnutí o správním vyhoštění.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, vyhoštění, cizinec, čokoláda, okres Prachatice, Evropská unie, Inspektorát práce, Česko, Sovětský svaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akce Čokoláda našla desítky osob s nelegálním výkonem pracovní činnosti  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.