Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Požár hájenky na Táborsku si vyžádal čtyři zranění a škodu za jeden a půl milionu korun

Čtyři hasičské cisterny, automobilová plošina a dopravní automobil vyjížděly dnes, ve středu 10. ledna, k požáru dřevěné hájenky v Choustníku na Táborsku. Oheň poranil čtyři osoby, včetně dvou dětí předškolního věku. Předběžná škoda se odhaduje na jeden a půl milionu korun.

Krátce po půl osmé ráno vyjížděly k požáru na Táborsku jednotky profesionálních hasičů ze Soběslavi a Tábora. Dále byli povoláni dobrovolní hasiči z obcí Choustník a Tučapy.

Na místě požáru hasiči průzkumem zjistili, že hoří dřevěná hájenka. Ohnisko požáru jednotky našly v přístavku těsně napojeném na dům. Ihned zahájily hašení a požár krátce po osmé hodině dostaly pod kontrolu,“ řekla k požáru tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů. 

Na místo byla také povolána zdravotnická záchranná služba ze Soběslavi, včetně vrtulníku z Bechyně. „Záchranáři na místě ošetřili celkem čtyři osoby, včetně dvou dětí předškolního věku. Nejzávažněji bylo zraněno jedno z dětí. Jeho stav si vyžádal napojení na umělou plicní ventilaci a intenzivní přednemocniční neodkladnou péči. V kritickém stavu bylo letecky transportováno na popáleninové centrum do Vinohradské nemocnice. Spolu s ním sem byl letecky transportován i druhý těžce zraněný pacient – muž středního věku, který utrpěl závažné popáleniny a zranění na trupu a končetinách. Jeho stav se zdravotníkům před transportem podařilo stabilizovat,“ řekla k požáru tisková mluvčí záchranné služby Petra Kafková. Další dvě osoby, žena středního věku a druhé dítě, byly převezeny do táborské nemocnice.

Předběžná škoda byla vyšetřovatelem stanovena na jeden a půl milionu korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, hájenka, Táborsko, hasiči, policie, okres Tábor, Choustník, Soběslav, Tábor, Tučapy, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Bechyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár hájenky na Táborsku si vyžádal čtyři zranění a škodu za jeden a půl milionu korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.