Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zloděj ukradl v kostele na Jindřichohradecku plechovou pokladničku s penězi od lidí

Některým lidem není nic svaté a nestydí se krást i v kostele. To předvedl zatím neznámý zloděj, který ve slavonickém kostele na Jindřichohradecku ukradl pokladničku s penězi, které kostelu darovali lidé. Chmaták způsobil škodu za nejméně tři tisíce korun, hledá ho policie.

Pokladničku ve Špitálním kostele svatého Jana Křtitele ve Slavonicích na Jindřichohradecku ukradl dosud neznámý zloděj v době od 20.prosince 2017 do 2. ledna 2018. Dostal se k ní přes visací zámek, který zajišťoval dvojdílné dveře železných mříží, na kterých byla plechová pokladnička z vnitřní strany zavěšena. 

Do ukradené kasičky lidé dobrovolně přispívali penězi. Ty měly sloužit na propagační materiály kostelů ve Slavonicích. „Prozatím nevíme, kolik peněz v ukradené pokladničce bylo. Každopádně zloděj způsobil škodu nejméně za tři tisíce korun. Případem krádeže se zabývají policisté z obvodního oddělení Dačice, kteří vítají veškeré informace vedoucí k dopadení pachatele. Svědci mohou volat na tísňové lince 158," žádá o spolupráci policejní mluvčí Hana Millerová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krádež, zloděj, kostel, pokladnička, policie, peníze, okres Jindřichův Hradec, Slavonice, Dačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj ukradl v kostele na Jindřichohradecku plechovou pokladničku s penězi od lidí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.