Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strážníci měli i o svátcích plné ruce práce

I o svátcích vyjížděli budějčtí strážníci hned k několika obyvatelům, kteří to při oslavách nejkrásnějšího období v roce přehnali s alkoholem.

K jednomu případu, který překvapil i samotné strážníky, vyjížděla hlídka přímo na Štědrý den. „Absolutním rekordmanem v množství vypitého alkoholu byl sedmačtyřicetiletý muž bez domova. Ležícího muže nalezli náhodní kolemjdoucí na Štědrý den v pět hodin odpoledne na chodníku v ulici Jana Opletala. Jakmile u něj strážníci provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, okamžitě přivolali na místo zdravotnickou záchrannou službu. Muž totiž nadýchal život ohrožující 4,9 promile alkoholu,“ popsala situaci mluvčí městské policie Věra Školková.

Ve stejné ulici pak strážníci zasahovali ještě jednou, když si všimli značně opilého muže, který nasedl do vozu a chtěl s ním odjet. Po zastavení automobilu třicetiletý řidič z Českokrumlovska nadýchal alarmujících 2,34 promile alkoholu. „Strážníci na místo přivolali policejní hlídku, která si celý případ převzala k dalšímu šetření. Třiatřicetiletý muž si tak před Vánoci svým riskantním činem nadělil obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Školková.

Kromě toho také budějčtí městští policisté na Boží hod na Zátkově nábřeží kontrolovali muže ze Slovenska ležícího na parovodu. „Po ověření jeho totožnosti se ukázalo, že po šestapadesátiletém muži vyhlásila Policie České republiky celostátní pátrání,“ uvedla mluvčí Věra Školková. Strážníci muže převezli na služebnu odboru cizinecké policie, kde ho předali do rukou přítomných policistů k dalšímu opatření.

V průběhu svátků však strážníci řešili řadu dalších případů. Sbírali použité injekční stříkačky, odchytávali toulavé psy. Vyjížděli jako obvykle k několika případům rušení nočního klidu nebo k narušování občanského soužití. Nechyběly opět ani zapomenuté klíče v zaparkovaném vozidle.

Autoři

Štítky městská policie, svátky, zásah, alkohol, svátek, Štědrý den, Jan Opletal, Policie České republiky, Cizinecká policie, okres Český Krumlov, Slovensko, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci měli i o svátcích plné ruce práce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.