Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Boží hod vánoční napáchal oheň v bytě v budějcké Lidické třídě škodu za půl milionu korun

Škodu za půl milionu korun napáchal oheň v jednom z bytů v bytovém domě v českobudějovické Lidické třídě, který hořel dnes ráno, na Boží hod vánoční. Při požáru se naštěstí nikdo nezranil.

Českobudějovičtí hasiči vyjížděli k požáru bytu v domě na Lidické třídě dnes, v pondělí 25. prosince, krátce o půl osmé ráno. „Při příjezdu posádek dvou cisteren a automobilové plošiny byli už obyvatelé bytu, ve kterém hořelo, venku. Nikdo z nich a ani nikdo z jiných obyvatel domu nebyl zraněn. Hasiči ohnisko požáru našli v obývacím pokoji, požár lokalizovali krátce před osmou hodinou, zcela uhašen byl v 8:13 hodin," uvedla mluvčí Jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Příčinou vzniku požáru nebyly ani svíčky, vánoční stromeček nebo prskavky. I z fotografie, kterou hasiči v bytě pořídili, je patrné, že stromeček stále stojí. „Vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje pracuje s nejpravděpodobnější možnou příčinou, a to technickou závadou související s televizí nebo zásuvkou," dodala Matějů.

Oheň v bytě napáchal škodu za půl milionu korun.

ČTEŤE TAKÉ: Vánoční stromeček a obývák v budějcké Pabláskově ulici pohltily o Štědrém večeru plameny

Stejně vysoká škoda vznikla i při požáru bytu v Pabláskově ulici v Českých Budějovicích, který hořel na Štědrý den. Z tohoto ohněm zničeného bytu záchranáři odvezli dva lidi s podezřením na nadýchání škodlivých zplodin do nemocnice. do bytu se nemohou vrátit.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, byt, hasič, Lidická třída, Štědrý den, Hasičský záchranný sbor, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Boží hod vánoční napáchal oheň v bytě v budějcké Lidické třídě škodu za půl milionu korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.