Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vánoční stromeček a obývák bytu v budějcké Pabláskově ulici pohltily o Štědrém večeru plameny

O střechu nad hlavou přišli o Štědrém večeru obyvatelé jednoho z bytů v domě v Pabláskově ulici v Českých Budějovicích. Shořel jim nejen stromeček, ale i obývací pokoj. Příčina požáru, který napáchal škodu za půl milionu korun, je v šetření, ve hře jsou dvě verze: nedbalost či technická závada.

Nešťastný Štědrý večer prožili lidé v jednom z bytů bytového domu v Pabláskově ulici v Českých Budějovicích, kde museli hasiči zasahovat u požáru vánočního stromečku. Požár byl na operační středisko hasičů nahlášen pět minut před 18. hodinou.

„Jednalo se o požár vánočního stromečku, kdy požár se rozšířil na vybavení celého obývacího pokoje. K požáru vyjeli včetně výškové techniky profesionální hasiči ze stanic České Budějovice a Suché Vrbné, jako posilová jednotka byli vysláni podnikoví hasiči jednotky Správy železniční dopravní cesty České Budějovice. Českobudějovičtí a suchovrbenští hasiči do pátého nadzemního podlaží, kde se zasažený byt nacházel, okamžitě natáhli vysokotlaký proud a požár v 18:09 hodin dostali pod kontrolu. Úplnou likvidaci velitel zásahu nahlásil v 18:45 hodin. Na odvětrání zakouřeného domu hasiči nasadili přetlakovou ventilaci," popsala štědrovečerní zásah mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. 

Hasiči z bytu evakuovali dva lidi, které záchranáři převezli do nemocnice kvůli podezření z nadýchání zplodin hoření.

„Do bytu není možné se vrátit. Situaci řešili hasiči společně s primátorem Českých Budějovic Jiřím Svobodou, lidem, kteří přišli požárem o střechu nad hlavou, bude poskytnuto náhradní ubytování," upřesnila mluvčí.

Oheň v bytě v Pabláskově ulici napáchal škodu za půl milionu korun. Přesná příčina vzniku požáru je v šetření. Hasiči při vyšetřování pracují s několika verzemi. Hořet mohlo kvůli nedbalosti nebo technické závadě.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, Štědrý večer, stromeček, hasič, Štědrý den, České Budějovice, Jiří Svoboda, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční stromeček a obývák bytu v budějcké Pabláskově ulici pohltily o Štědrém večeru plameny  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.