Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Starostu Jistebnice na Táborsku napadl na radnici starší muž sekerou a nožem

S nožem a sekerou vyrazil dnes, ve čtvrtek 21. prosince, ráno na starostu Jistebnice Vladimíra Maška šestašedesátiletý muž. Zraněný starosta je v nemocnici, není v ohrožení života. Útočníka zadržela policie. Napadení a jeho motiv vyšetřují kriminalisté.

Kriminalisté vyšetřují útok na starostu Jistebnice na Táborsku. „Šestašedesátiletý muž starostu Vladimíra Maška napadl sekyrou a nožem dnes ve čtvrtek 21. prosince v osm hodin ráno přímo na radnici," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner s tím, že starosta byl převezen do nemocnice. Útočníka policie zadržela.

Mělo jít o obyvatele místní ubytovny, který napřed neúspěšně zaútočil sekyrou a poté nožem „Je to jeden problémový člověk. Má nějaké velké osobní problémy, možná i finanční. Nejdřív byl útok vedený sekerou, to jsem odrazil, a pak ještě nožem. Prošel jsem vyšetřením a snad to bude dobré," řekl Vladimír Mašek.

Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petry Kafkové starosta Jistebnice nebyl ohrožený na životě a jeho stav je stabilizovaný. 

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky Jistebnice, napadení, nůž, sekera, kriminalista, okres Tábor, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starostu Jistebnice na Táborsku napadl na radnici starší muž sekerou a nožem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.