Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Policisté se svými čtyřnohými parťáky teď mnohem častěji kontrolují chaty a chalupy

Na chalupy a chaty v rekreačních oblastech se nyní zaměřují policisté i na jihu Čech. Kontrolují, zda jsou objekty dobře zabezpečené, jestli jsou pořádně zavřená okna, okenice a zamčené dveře. Taková prověrka proběhla i v okolí Boršova nad Vltavou, kde se do terénu vydalo přes dvacet policistů i se čtyřnohými pomocníky.

Zimní období patří k těm, kdy chataři a chalupáři minimálně navštěvují svá víkendová sídla a dny volna pak tráví v pohodlí měst. A právě opuštěné rekreační objekty se stávají terčem útoků zlodějů, bezdomovců, tuláků a dalších kriminálních živlů. I to je jeden z důvodů, proč policisté v jižních Čechách zintenzivňují kontroly rekreačních oblastí. Jedna z posledních takových akcí se uskutečnila v okolí Boršova nad Vltavou.

Dvě policejní družstva pořádkové jednotky Územního odboru České Budějovice a kynologové se svými čtyřnohými parťáky zkontrolovali několik desítek chat. Zaměřili se na řádné zabezpečení objektů, kontrolovali zda jsou dobře zavřená okna, okenice a uzamčené dveře. Setkali se i s lidmi, kteří v rekreační oblasti trvalé žijí.

„Mluvili s nimi o tom, zda se cítí v dané lokalitě bezpečně a jak mají oni sami zabezpečený objekt. Zda si všímají nezvyklého pohybu lidí nebo aut v místě. A jestli po dohodě se sousedy, kteří na zimu chaty opouští, jim na jejich obydlí pravidelně dohlíží," uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová s tím, že při kontrole v rekreační oblasti na Boršovsku policisté nezjistili žádné nedostatky.

Řádné zabezpečení objektů je důležité. Policisté proto znovu doporučují, aby chataři a chalupáři při odjezdech ze svých rekreačních obydlí vždy zkontrolovali zda dobře zavřeli okna, zamkli dveře, a uvnitř nenechávali lákadla pro zloděje.

„Nejlepší je z chaty či chalupy cenné věci na zimu odvést. Pokud už je tam necháváte, je dobré si pořídit jejich fotodokumentaci. Pokud už k vloupání do objektu dojde, určitě do něj nevstupujte, pokud už vstoupíte rozhodně nic neuklízejte, protože tak zničíte případné stopy, a ihned volejte linku 158," radí Lenka Krausová.

Policisté kontrolují opuštěné chaty a chalupy

Středa, 6. prosince 2017, 23:50

Policisté kontrolují chaty a chalupy
Policisté kontrolují chaty a chalupy

Štítky chata, chalupa, kontrola, policie, pes, okno, Boršov nad Vltavou, Česko, Lenka Koloušková, Jihočeský kraj, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté se svými čtyřnohými parťáky teď mnohem častěji kontrolují chaty a chalupy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.