Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

S kradeným traktorem si mladík posilněný alkoholem a bez řidičáku jel pro cigarety

Několik trestných činů stihl za jedinou noc dvaadvacetiletý muž z Jindřichohradecka. Čeká ho soud, takže trest mladíka nemine. Bude muset také uhradit způsobenou škodu.

Mladý muž v noci z pátku 1. na sobotu 2. prosince se pod vlivem alkoholu rozhodl dojet si z vesnice do Jindřichova Hradce pro cigarety. Pro tento svůj rozmar si v bývalém zemědělském družstvu vyhlédl traktor značky Zetor. To, že má traktor vyndanou baterii ho ale nezastavilo a tak si „došel" do dílny v objektu, kde autobaterii našel a do traktoru namontoval. S traktorem pak vyrazil na nákupy. Dojel až do Větrné ulice v Jindřichově Hradci, kde si koupil cigarety a vypil nějaké to pivo. Pak traktor otočil na zpáteční cestu.

Před Malíkovem však již jízdu nezvládl, havaroval a jeho další pouť zastavil strom. „Dvaadvacetiletému muži se však nechtělo traktor opustit a tak si znovu došel do už známého družstva pro kolový nakladač značky Bob Cat, v hodnotě 1,5 milionu korun. S ním vyrazil traktor vyprostit. Tento úmysl se mu však nepovedl a tak nechal havarovaný traktor na místě. Nakladač ale spořádaně zaparkoval na původní místo. Po této noční námaze odešel domů. Tam mladíka našli a zadrželi policisté," popsal noční řádění mladíka policejní mluvčí Jiří Matzner.

Nejen, že zadržený muž vozidla neoprávněně užíval, ale také je řídil pod vlivem alkoholu. Jak policisté dále zjistili i s vysloveným zákazem řízení. „Případ je tak vcelku jasný a tak jej policisté z Obvodního oddělení Jindřichův Hradec zpracují ve zkráceném přípravném řízení. Do dvou týdnů by tak muž mohl stát před soudem. Kromě trestu bude muset také uhradit způsobenou škodu na traktoru ve výši kolem padesát tisíc korun," uvedl Jiří Matzner.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krádež, traktor, havárie, alkohol, cigareta, Jindřichův Hradec, okres Jindřichův Hradec, Zetor, Malíkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S kradeným traktorem si mladík posilněný alkoholem a bez řidičáku jel pro cigarety  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.