Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U Mercury srazil autobus starší ženu. Ta na místě zemřela

Krátce po šesté hodině ráno byla dnes, v pátek 1. prosince, u Dopravně obchodního centra Mercury v Žížkově ulici v Českých Budějovicích sražena starší žena. Na místě svým zraněním podlehla.

Podle policejního mluvčího Milana Bajcury došlo ke sražení na přechodu pro chodce. „Další okolnosti nehody prošetřujeme. Ale mohu potvrdit, že zde autobus srazil chodce,“ řekl Bajcura.

Řidička autobusu podle dostupných informací odbočovala z Nádražní ulice na Žižkovu na zelené světlo. V tu dobu pravděpodobně vstoupila do cesty šedesátiletá chodkyně, která nerespektovala červené světlo na semaforu pro chodce. Řidička již nestačila zastavit a došlo k střetu s chodkyní. Ta na místě následkům těžkého zranění podlehla.

Připomínáme všem osobám, které přecházejí uvedený přechod, na ostražitost a dodržování dopravních předpisů. Pokud můžete, využívejte podchod, který vás dovede jak k obchodnímu centru, tak i autobusovému a vlakovému nádraží,“ upozornil policejní mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Vážná nehoda autobusu u Ločenic si vyžádala jeden lidský život 

Během posledních čtyřiadvaceti hodin je to druhá nehoda autobusu, při které zemřel člověk. V čtvrtek 30. listopadu po havárii autobusu u Ločenic na Českobudějovicku zemřel jeden cestující.

 

Štítky nehoda, Mercury, policie, mrtvý, havárie, České Budějovice, Ločenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Novotný

Dnes jsem byl OPĚT svědkem, jak tam ženská středního věku přelejzá na červenou. Stačí jen projet a je vidět jak jsou někteří lidi hloupý. A policie? Schovaná v teple auta a číhá na zákazu na dalšího řidiče. Ví o tom, ale VŮBEC nic nedělá - jen buzeruje řidiče, který v té praso spleti, co je nyní u Mercury přejedou špatně. Poslat chodce do podchodů a hotovo, když se neumějí chovat.

Pátek, 8. prosince 2017, 08:11Odpovědět

U Mercury srazil autobus starší ženu. Ta na místě zemřela  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.