Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vážná nehoda autobusu u Ločenic si vyžádala jeden lidský život

U Ločenic na Českobudějovicku ve čtvrtek 30. listopadu ráno havaroval autobus. Nehoda si vyžádala jeden lidský život a třináct zraněných. Na místě zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Máme hlášeno třináct zraněných. Ti byli transportování jak do budějcké, tak i krumlovské nemocnice. Pro dva těžce raněné musel letět vrtulník, jeden člověk bohužel zemřel. Na místě zasahují záchranáři i hasiči,“ řekla tisková mluvčí zdravotnické záchranné služby Petra Kafková. 

Nejzávažněji byl zraněn cestující mladý muž, který při střetu utrpěl těžká mnohačetná poranění neslučitelná se životem a bohužel zemřel přímo na místě nehody. Žena středního věku utrpěla těžká zranění v oblasti hlavy a trupu. Po poskytnutí nezbytné neodkladné péče byla pacientka letecky transportována na traumacentrum českobudějovické nemocnice. Sem byl letecky transportován i druhý těžce zraněný pacient, muž středního věku. Při střetu utrpěl poranění hlavy, trupu a dolní končetiny, záchranáři ho uložili do celotělové matrace, zajistili žilní vstup a podali nezbytné léky,“ upřesnila Kafková.

Podle policejního mluvčího Jiřího Matznera dostal autobus smyk, sjel do příkopu a pravým bokem narazil do stromu. „Přesné příčiny jsou ale stále v šetření. V půl 12 začalo vyprošťování a odtah havarovaného autobusu,“ dodal Matzner.

Na místo vyjely profesionální hasičské jednotky z pěti měst a dobrovolní hasiči z Velešína. Povoláno bylo také speciální záchranářské vozidlo určené pro nehody, kde je více zraněných. „Cestující jsme museli z autobusu vyprošťovat,“ dodala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, autobus, mrtvý, policie, vrtulník, Ločenice, okres České Budějovice, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážná nehoda autobusu u Ločenic si vyžádala jeden lidský život  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.