Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Čtyři muži při obchodování s pneumatikami nezaplatili daně ve výši osmnáct milionů korun

Kvůli zkrácení daně vyšetřují kriminalisté čtyři muže z jižních Čech. Povedený čtyřlístek nezaplatil při obchodování s pneumatikami daně ve výši bezmála osmnáct milionů korun.

Podle jihočeských kriminalistů stíhaní muži vytvořili fiktivní firmy, kterých využívali při pohybu zboží, nákupu a prodeji pneumatik, mezi zeměmi Evropské unie. Nakupovali a prodávali na území sousedního státu s cílem zkrátit daň z přidané hodnoty.

To pravděpodobně provedli prostřednictvím zneužití systému osvobození od daně, zastřením skutečného pohybu zboží od obchodníka z jiného členského státu Evropské unie. Toto jednání jim vycházelo déle než čtyři  roky. Po tu dobu se značně obohacovali a získané peníze používali pro svou potřebu," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Nakoupené pneumatiky muži prodávali odběratelům napříč Českou republikou, a to z několika obchodních míst. „Za uvedenou dobu zkrátili daň vůči České republice za více než 17 milionů 976 tisíc korun," dodal Bajcura s tím, že muži jsou stíhaní na svobodě.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zločin, daň, pneumatiky, policie, pneumatika, Evropská unie, Jihočeský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři muži  při obchodování s pneumatikami nezaplatili daně ve výši osmnáct milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.