Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vánoční trhy v centru Českých Budějovic narušoval agresivní muž

Velký rozruch na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích způsobil muž, který opakovaně narušoval vánoční trhy. Když se ho pořadatelé rozhodli vykázat, začal je ohrožovat drátem, který sebral ze stolu ve stánku.

Muže, který narušoval vánoční trhy, jejich pořadatelé poprvé z prostoru tržiště vyvedli v neděli 26. listopadu dopoledne. Muž se ale odpoledne, kolem půl třetí, na trh znovu odpoledne vrátil a přitvrdil. Když se ho bezpečnostní pracovníci snažili vykázat, protože hrubě obtěžoval prodejce i nakupující, muž jim začal vyhrožovat ublížením na zdraví. Přitom náhle sebral ze stolu ve stánku drát a začal jím mávat nebezpečně nejen kolem sebe, ale proti každému. Pořadatelé proto museli zasáhnout a muže drželi až do příjezdu strážníků.

„Strážníci vzpírajícímu se muži drát sebrali a protože se neustále vzpouzel, za použití donucovacích prostředků mu nasadili pouta. Osmapadesátiletý muž si pak ale stěžoval na bolest ramene, proto strážníci na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu," uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková s tím, že poté strážníci agresora v sanitním vozidle doprovodili k lékařskému vyšetření do českobudějovické nemocnice.

 Celý případ si převzali k dalšímu šetření policisté. „Agresivní muž se bude zpovídat z přestupku proti občanskému soužití. Za ten mu hrozí pokuta až dvacet tisíc korun," podotkla Věra Školková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky muž, agresor, pouta, trh, vánoční trhy, České Budějovice, Náměstí Přemysla Otakara II., Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční trhy v centru Českých Budějovic narušoval agresivní muž  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.