Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U Ševětína havaroval osobní vůz se sanitkou. Ta převážela vážně nemocnou pacientku

Na dálnici D3 nedaleko Ševětína došlo dnes, v pátek 24. listopadu, krátce po půl druhé odpoledne k vážné dopravní nehodě. Čelně se zde střetlo vozidlo zdravotnické záchranné služby s osobním automobilem. Nehoda si vyžádala šest zraněných. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Dle prvotních informací se jedná o střet vozidel Škoda Superb, jehož posádku tvořili třiadvacetiletý řidič a jeho dvacetiletá spolujezdkyně, a vozidla zdravotnické záchranné služby, ve kterém jely čtyři osoby. Policisté na místě dopravní nehody stále pracují, její přesné příčiny a okolnosti jsou předmětem dalšího šetření,“ popsala nehodu policejní mluvčí Lenka Krausová.

Při nehodě bylo zraněno šest osob. Nejvážnější zranění utrpěla žena, která byla převážena sanitkou z Tábora do českobudějovické nemocnice. „Pacientka při střetu utrpěla poranění v oblasti hlavy a zůstala v bezvědomí. I přesto, že všichni členové posádky byli při nehodě zraněni, poskytli pacientce nezbytnou neodkladnou péči. Zajistili u ní základní životní funkce a následně byla transportována další posádkou zdravotnické záchranné služby na anesteziologicko resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice,“ řekla tisková mluvčí zdravotnické záchranné služby Petra Kafková.

Těžce raněná byla také mladá žena z osobního vozidla. „Utrpěla vážné poranění v oblasti hlavy a břicha, záchranáři jí napojili na umělou plicní ventilaci a stabilizovali její stav. Letecky byla transportována na anesteziologicko resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice,“ dodala Kafková.

Středně závažná zranění utrpěla také záchranářka z havarované sanitky. Lehce zraněni byli i ostatní členové posádky záchranné služby a muž z osobního vozidla.

Doprava v místě nehody je řízena kyvadlově. Žádáme řidiče o zvýšenou opatrnost při průjezdu kolem místa dopravní nehody. Dopravní omezení potrvá zřejmě do 18:00 hodin,“ uzavřela policejní mluvčí Krausová.

Autoři

Štítky nehoda, automobil, sanitka, policie, Ševětín, zdravotnická záchranná služba, osobní vůz, Nemocnice České Budějovice, havárie, Lenka Koloušková, Škoda Superb, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Ševětína havaroval osobní vůz se sanitkou. Ta převážela vážně nemocnou pacientku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.