Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý muž usnul v centru Budějc na volantu nastartovaného auta. Když se probral, odjel

Muž spící na volantu nastartovaného vozidla v centru Českých Budějovic vzbudil v neděli 12. listopadu brzy ráno pozornost kolemjdoucích. Ovšem alkoholem posilněný řidič se záhy probral a přece jen odjel, naštěstí ne daleko. Lapili ho totiž strážníci. Cizinec tak bude obviněn z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V neděli 12. listopadu krátce po sedmé hodině ranní vyjížděla hlídka českobudějovické městské policie do Široké ulice, kde uvnitř vozidla s rakouskou registrační značkou měl spát značně podroušený muž. Řidič auta se však ještě před příjezdem strážníků probral a rozhodl se odjet.

Strážníci ho dostihli o několik ulic dál, muže za volantem zastavili a vyzvali k předložení příslušných dokladů potřebných k řízení motorového vozidla. Ukázalo se, že se jedná o šestadvacetiletého Rakušana.Strážníci u něj následně provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, ta ukázala 1,34 promile," uvedla mluvčí českobudějovických městských strážníků Věra Školková.

Celý případ si poté převzali k dalšímu šetření přivolaní policisté. Muž z Rakouska bude nyní obviněn z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky alkohol, řidič, policie, strážník, přečin, České Budějovice, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž usnul v centru Budějc na volantu nastartovaného auta. Když se probral, odjel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.