Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podvodník Miloslav Klaus by se mohl pohybovat i na jihu Čech. Je na něj vydán evropský zatykač

Karlovarští kriminalisté pátrají již déle než tři roky po pětapadesátiletém Miloslavu Klausovi z Lysé nad Labem. Na hledaného muže, který by se mohl pohybovat i v Jihočeském kraji, je vydán i evropský zatykač. Policie žádá o pomoc při pátrání.

Hledaný pětapadesátiletý Miloslav Klaus z Lysé nad Labem muž je asi 180 centimetrů vysoký, má střední postavy, hnědé oči, kulatý obličej a hnědé vlasy. V minulosti nosil vlasy krátce střižené, ale v současné době není vyloučena jiná úprava vlasů jako například tvar, barva, délka, může případně nosit knír či bradka. Popis oblečení není v současné době znám.

„Na hledaného muže je vydáno několik souhlasů se zadržením, příkaz k zatčení a rovněž byl na jeho osobu vydán evropský zatýkací rozkaz," uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

V Karlových Varech měl hledaný Miloslav Klaus v roce 2013 nejméně ve třech případech pod falešnou záminkou nabídnout k prodeji osobní vozidlo. Kdy nejprve vylákal z poškozených zájemců finanční zálohu v celkové částce kolem patnáct tisíc korun a po jejím převzetí již nekomunikoval. Není vyloučeno, že může používat jiná jména nebo tituly. Podle svědků často mění mobilní telefony, používá zapůjčené či předplacené karty, nepracuje s počítačem a neřídí motorové vozidlo.

„V případě jakýchkoliv informací k hledanému muži volejte na linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu," žádá o spolupráci policejní mluvčí.

Autoři | Foto koláž Budějcká Drbna; Policie ČR

Štítky zatykač, pátrání, kriminalista, Miloslav Klaus, Česko, Lysá nad Labem, Jihočeský kraj, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník Miloslav Klaus by se mohl pohybovat i na jihu Čech. Je na něj vydán evropský zatykač  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.