Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Muž svému zaměstnavateli ukradl tankovací platební karty. Škoda přesáhla půl milionu korun

Škodu za 677 tisíc korun způsobil osmatřicetiletý muž z Olomoucka, který svému strakonickému zaměstnavateli ukradl tankovací platební karty. Natankoval si za ně sám naftu, kterou dál prodal. Odcizené platební karty také „půjčoval" dalším lidem.

„Ze spáchání zločinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku je obviněný osmatřicetiletý muž z Olomouckého kraje," uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Jako zaměstnanec jedné společnosti na Strakonicku odcizil opakovaně v kanceláři dispečerů volně odložené tankovací platební karty na pohonné hmoty, které zneužil a na čerpacích stanicích si načerpal motorovou naftu. Tu pak také dál prodával a získané peníze použil pro svoji potřebu. Platební karty poté vrátil zpět do kanceláře.

Tankovat pomocí odcizených tankovacích platebních karet umožnil také dalším lidem, kteří s kartami natankovali necelých sedm tisíc litrů. „Celková škoda je vyčíslena na 677 tisíc korun," upřesnila Jaromíra Nováková.     

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky karta, platba, nafta, krádež, platební karta, Olomoucký kraj, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž svému zaměstnavateli ukradl tankovací platební karty. Škoda přesáhla půl milionu korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.