Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Padlý strom zničil cisternu vimperským hasičům

Krizová situace pokračuje a hasiči evidují další a další hlášení o problémech na jihu Čech. Aktuální číslo je již téměř 400. Na Vimpersku padl na cisternu strom. Naštěstí se žádné osobě nic nestalo.

V pohotovosti jsou hasiči po celém Jihočeském kraji. „Ke 13. hodině zaznamenali hasiči v Jihočeském kraji zcela mimořádný počet výjezdů - už téměř 400 vícečetných událostí. Některé z nich jsou právě řešeny, mnohé jsou stále v zásobníku událostí. Operační důstojníci u každé nově přišlé události hodnotí její závažnost a vysílají jednotky podle toho, do jaké míry jsou u té které události ohroženy životy, zdraví a majetek,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Z devadesáti procent hasiči pracují s motorovými pilami a odklízejí ze silnic, železnic, ale také domů a chat popadané stromy. Podle vedených statistik se vichřice žene celým krajem, co do počtu výjezdů hasiči zasahují ve všech okresech prakticky rovnoměrně.“

Naštěstí zatím není v žádné evidenci jediná osoba, která by byla kvůli vichřici na jihu Čech zraněna. Bez újmy na zdraví se naštěstí obešel i pád stromu na vozidlo profesionální jednotky hasičů z Vimperka, kteří se starali o úklid padlého stromu na vozovku. „Vzniklá škoda na cisterně zatím není vyčíslena,“ dodala Matějů.

Autoři | Foto HZS

Štítky vichřice, hasiči, cisterna, strom, Česko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Padlý strom zničil cisternu vimperským hasičům  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.