Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Situace se nelepší. Hasiči evidují na 300 škodných událostí

Během dopoledne měli jihočeští hasiči nahlášených na tři stovky událostí jako popadané stromy, uvolněné solární panely nebo střešní krytiny. Počasí se odpoledne bude pravděpodobně ještě zhoršovat.

Pokud k zhoršení situace skutečně dojde, bude konečný počet událostí ještě o mnoho vyšší. „K 11. hodině už evidujeme téměř tři stovky událostí. Kromě stromů spadlých jak na silnice, železnice a zaparkovaná auta, odřezávají a odklízejí hasiči stromy, u kterých hrozí pád na domy či chaty,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Jen v Českém Krumlově museli hasiči upevňovat uvolněné solární panely či odstraňovat spadlé dráty elektrického vedení. K uvolněným střešním krytinám hasiči jeli i na budějcké sídliště Máj, do Černé v Pošumaví nebo do Písku, Protivína a strakonické nemocnice.

Do domova důchodců v Horní Stropnici pak musel být zajištěn náhradní zdroj energie. Bohužel situace se zatím příliš neuklidňuje,“ dodala Matějů.

Štítky kalamita, vítr, stromy, strom, Český Krumlov, Sídliště Máj, Písek, Protivín, Horní Stropnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Situace se nelepší. Hasiči evidují na 300 škodných událostí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.