Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na jihu Čech vítr vyvrací stromy, bez proudu je 15 000 domácností

Silný vítr vyvrací na jihu Čech stromy do silnic i na koleje, bez dodávek elektrického proudu je okolo 15 000 domácností. Hasiči vyjeli k více než 60 událostem, odstraňovali spadlé stromy a zajišťovali uvolněnou krytinu na střechách. Vyplývá to z informací, které ČTK poskytli krajští hasiči, energetici a České dráhy.

Výpadky v dodávkách elektřiny jsou největší na Českokrumlovsku, Českobudějovicku, v okolí Šumavy a Novohradských hor, řekl ČTK mluvčí energetické skupiny E.ON Vladimír Vácha. Někde se dodávky proudu podařilo obnovit, ale jinde zase poruchy přibývají.

Problémy se týkají i železnice. Zcela přerušen je provoz na koridoru Praha - České Budějovice, vlaky nejezdí ani mezi Benešovem a Táborem. „Náhradní doprava kvůli vichřici není zajištěna, cestujícím doporučujeme cestu odložit na později,“ sdělil ČTK mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Meteorologové dnes varují před extrémně silným větrem v celém Česku. Na jihu Čech může mít v nárazech ojediněle rychlost až 125 kilometrů za hodinu. Slábnout by měl k večeru. Přes den se také ochladí a v polohách nad 600 metrů se může déšť změnit ve sněhové přeháňky.

Autoři | Foto HZS

Štítky kalamita, vítr, stromy, Česko, strom, vichřice, České dráhy, E.ON, Praha, Šumava, okres České Budějovice, okres Český Krumlov, Novohradské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech vítr vyvrací stromy, bez proudu je 15 000 domácností  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.