Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V kauze nelegálního ozbrojování je šest obviněných. Hrozí jim až osm let za mřížemi

Dva muži z Jihočeského kraje podle policistů nelegálně upravovali zbraně na střelbu dávkou, vyráběli tlumiče a hlavní části k těmto zbraním a obchodovali s nimi. Takto upravené samopaly a pušky mohou najednou zabít více lidí. Kriminalisté v případu obvinili celkem šest lidí z trestného činu nedovoleného ozbrojování. Hrozí jim až osmileté vězení.

Podle kriminalistů dva muži od loňského roku nakupovali materiál pro výrobu hlavní a tlumičů. Komponenty pak instalovali na samopaly typu Škorpion a jednu útočnou pušku.

„Dvojice mužů měla následně prodat tyto plně funkční zbraně schopné střelby dávkou, a to konkrétně jednu útočnou pušku SA vz. 58, dva samopaly vz. 61 a dva tlumiče hluku výstřelu. Tyto zbraně či zakázané doplňky podle závěrů kriminalistů zakoupily tři další osoby za celkovou částku v řádech několika desítek tisíc korun," uvedl za Národní centrálu proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Někteří z obviněných přechovávali funkční samopaly. „V rámci několika domovních prohlídek kriminalisté zajistili značné množství dalších nelegálně držených zbraní (pistole, revolvery, pušky), střelivo a hlavní části zbraní podléhající povinné registraci. Zajištěn byl rovněž nelegálně držený dělostřelecký granát a několik kusů vojenské pyrotechniky," doplnil Ibehej.

Policisté z českobudějovické expozitury Národní centrály proti organizovanému zločinu na případu pracovali téměř rok. Všichni obvinění jsou stíháni na svobodě.

Foto Národní centrála proti organizovanému zločinu | Zdroj ČTK

Štítky samopal, zbraň, kriminalista, zločin, Jihočeský kraj, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Škorpion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kauze nelegálního ozbrojování je šest obviněných. Hrozí jim až osm let za mřížemi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.