Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Při vážné dopravní nehodě na silnici mezi obcemi Kaliště a Zaliny se těžce zranili čtyři lidé

Vážná dopravní nehoda uzavřela dnes, ve středu 11. října, odpoledne silnici mezi obcemi Kaliště a Zaliny na Českobudějovicku. Čelní střet dvou osobních aut, do kterých pak ještě narazilo třetí, si vyžádal čtyři velmi těžká zranění.

Osobní automobily továrních značek VW Golf a Citroën Berlingo se čelně srazily dnes, ve středu 11. října, odpoledne na silnici mezi obcemi Kaliště a Zaliny. Při střetu se těžce zranili čtyři lidé, stav dvou z nich je velmi vážný. Do havarovaných aut ještě narazila Škoda Octavia, jejíž posádka ale z karambolu vyvázla bez újmy na zdraví.

Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Záchranáři na místě ošetřovali celkem čtyři zraněné osoby. V osobním vozidle VW Golf byla nejzávažněji zraněná sedmadvacetiletá žena, u které zasahující lékař zjistil těžká mnohačetná poranění bezprostředně ohrožující její život. „Zdravotníci postižené zajistili dýchací cesty a napojili na přístrojem řízenou ventilaci. Po poskytnutí další nezbytné přednemocniční neodkladné lékařské péče byla žena v kritickém stavu transportována na anesteziologicko-resuscitační oddělení Nemocnice České Budějovice," upřesnila informace mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková. Spolujezdec z téhož auta zůstal po nehodě v bezvědomí zaklíněn ve vozidle. „Muž při střetu utrpěl těžké poranění hlavy a mozku a byl přímo ohrožen na životě. Po zajištění základních životních funkcí a napojení na umělou plicní ventilaci ho záchranáři transportovali v kritickém stavu do téže nemocnice," doplnila informace Petra Kafková.

Ve druhém osobním vozidle ošetřili záchranáři devětatřicetiletého řidiče a nezletilé dítě. Muž utrpěl těžká poranění v oblasti dolních končetin a dítě středně závažné zranění v oblasti horní končetiny. Oba byli po ošetření a stabilizaci stavu převezeni na traumacentrum Nemocnice České Budějovice.

Místo nehody policisté uzavřeli, a silnice byla průjezdná až po 18. hodině.

„Příčiny, zavinění a okolnosti vážné dopravní nehody jsou v šetření. Do protisměru s největší pravděpodobností přejela řidička golfu," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. 

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje.

Štítky nehoda, policie, zranění, silnice, Volkswagen Golf, okres České Budějovice, Nemocnice České Budějovice, Citroën Berlingo, Škoda Octavia, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při vážné dopravní nehodě na silnici mezi obcemi Kaliště a Zaliny se těžce zranili čtyři lidé  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.