Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Jindřichohradecku spadl po hádce do vody opilý muž a utopil se. Policie hledá svědky

Po hádce se v pískovně u Jindřiše na Jindřichohradecku utopil opilý muž. Druhý aktér slovní rozepře nyní čelí obvinění za neposkytnutí pomoci. Za přečin mu hrozí až dva roky vězení. Tragédie se stala v pondělí 25. září v době mezi 18. a 23. hodinou. Policie žádá svědky o pomoc při vyšetřování.

Podezřelý šestapadesátiletý muž v podnapilém stavu měl u pískovny u obce Jindřiš po předchozí rozepři vytáhnout druhého muže proti jeho vůli ven ze zde stojícího karavanu. Poté na něj měl hlasitě křičet a o tři roky mladší muž z dosud nezjištěných příčin spadl v pískovně do vody.

„Podezřelý mu podle všeho neposkytl potřebnou pomoc, přestože si musel být vědom toho, že poškozený v důsledku své silné opilosti je v nebezpečí smrti způsobené utonutím. Z vody jej měl vytáhnout  až v době, když již byl mladší muž mrtev," uvedla policejní mluvčí Hana Millerová.

Podezřelého muže zadrželi na místě jindřichohradečtí kriminalisté, obvinění si převzal ve středu 27. září, poté byl ze zadržení propuštěn. „Policejní komisař nařídil soudní pitvu zemřelého včetně toxikologického vyšetření a případem se nadále intenzivně zabývá," řekla mluvčí Milerová. 

Jindřichohradečtí kriminalisté v souvislosti s vyšetřováním tohoto případu  žádají o pomoc zejména rybáře, pejskaře, ale  i kolemjdoucí. „Pokud jste viděli z pondělí 25. září  na úterý 26. září, přibližně v době od deváté hodiny večer do půlnoci podezřelé chování, hádku či hluk osob žijících v karavanu  u pískovny poblíž obce Jindřiš, sdělte své informace kriminalistům prostřednictvím tísňové linky policie 158," žádá o spolupráci mluvčí. 

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky muž, hádka, utonutí, policie, svěděk, okres Jindřichův Hradec, Jindřiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jindřichohradecku spadl po hádce do vody opilý muž a utopil se. Policie hledá svědky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.