Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pohřešované děti odhalil městský kamerový systém. Rodiče je svěřili téměř neznámému muži

V sobotu 19. srpna v půl osmé večer přijalo operační středisko městské policie žádost rodičů o pomoc při pátrání po jejich dětech. Jednalo se o tříletého chlapce, téměř dvouletou dívku, ročního chlapce a teprve šestiměsíčního kojence v kočárku. Rodiče je svěřili téměř neznámému muži, který se o ně měl postarat po dobu ošetření jejich otce v českobudějovické nemocnici.

Chvíli poté, co matka na policii popsala pohřešované děti a muže, který je hlídal, zachytil městský kamerový systém na Nádražní ulici u Mercury centra osoby odpovídající popisu. Hledaný muž s dětmi se bavil ve společnosti dalšího muže. Oba navíc vypadali značně podnapile. Na místo okamžitě vyrazila hlídka městské policie. Děti byly zjevně v pořádku, proto strážníci nejprve u povedené dvojice z Jindřichohradecka provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol. Devětatřicetiletý muž nadýchal 2,62 promile a sedmadvacetiletý muž bezmála tři promile alkoholu v krvi.

Mezitím se na místo dostavil muž, který se prohlásil za otce přítomných dětí. Strážníci pojali podezření, že čtyřiadvacetiletý muž z Českokrumlovska také požil větší množství alkoholu. Hodnota na přístroji ke zjištění hladiny alkoholu v dechu ukázala 2,27 promile,“ popsala tisková mluvčí Věra Školková

Strážníci na místo přivolali sociálního pracovníka z oddělení sociálně právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu. Za jeho přítomnosti byly nakonec děti předány jejich třiadvacetileté matce, u které byla orientační dechová zkouška na alkohol negativní. Celý případ si převzal k dalšímu šetření přítomný sociální pracovník.

Autoři

Štítky městská policie, alkohol, pohřešování, děti, rodiče, Nemocnice České Budějovice, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohřešované děti odhalil městský kamerový systém. Rodiče je svěřili téměř neznámému muži  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.