Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Usedl za volant bez řidičáku, ale s alkoholem. S autem bez technické a pojištění havaroval

Čtyři těžká zranění a jedno lehké. To je výsledek vážné dopravní nehody, kterou zavinil devatenáctiletý muž u Hatína na Jindřichohradecku. Jak se posléze ukázalo, mladík se na jízdu posilnil alkoholem, navíc nevlastní řidičský průkaz a jel s autem, které nemá platnou technickou prohlídku ani není pojištěné.

Devatenáctiletý mladík za volantem osobního automobilu Mazda ve středu 2. srpna krátce po dvaadvacáté hodině večer jel po silnici ve směru od Jemčiny na Hatín na Jindřichohradecku, a asi kilometr před touhou vesničkou nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou. „Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a s autem sjel mimo silnici, kde narazil do betonového mostku. Auto se pak ještě převrátilo," upřesnila policejní mluvčí Hana Millerová.

Řidič utrpěl při dopravní nehodě lehké zranění, se kterým byl převezen do nemocnice v Jindřichově Hradci. Ve vozidle cestovali ještě další čtyři lidé. Dvě ženy, dvacetiletá a osmnáctiletá, a dva muži ve věku 19 a 28 let. Ti při havárii utrpěli těžká zranění, se kterými byli jak letecky, tak pozemní cestou sanitkami, transportováni do nemocnice v Českých Budějovicích. 

Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. „Policisté na místě dopravní nehody zjistili, že řidič je pod vlivem alkoholu. Nadýchal totiž nejméně 1,60 promile, opakovaná dechová zkouška pak ukázala nejméně 1,40 promile alkoholu,"  uvedla mluvčí.

Dopravní policisté navíc zjistili, že mladý muž, který seděl za volantem auta, není držitelem řidičského oprávnění pro příslušné skupiny motorových vozidel. Že auto Mazda 323  má neplatnou technickou prohlídku a že není pojištěné. Osobní automobil proto policisté hned zajistili.

Případ si na místě převzala výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování z Jindřichova Hradce, která se touto vážnou dopravní nehodou intenzivně zabývá," podotkla Hana Millerová.

 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky auto, nehoda, zranění, alkohol, policie, úraz, okres Jindřichův Hradec, Hatín, Mazda, Nemocnice Jindřichův Hradec, Jemčina, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Usedl za volant bez řidičáku, ale s alkoholem. S autem bez technické a pojištění havaroval  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.