Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po bujarém večírku jel pro ztracený mobil. V krvi měl přes tři promile alkoholu

S více jak třemi promile alkoholu v krvi havaroval ve čtvrtek ráno v Branišovské ulici třicetiletý řidič, který narazil za autobusovou zastávkou do stromu. Při nehodě neutrpěl žádná viditelná zranění, odmítl i lékařské ošetření. Za volant prý usedl proto, aby se vrátil pro mobilní telefon, který měl nechat ve vozidle taxislužby, když odjížděl z večírku v centru Budějc.

Obyvatele Branišovské ulice vzbudil před druhou hodinou ranní velký náraz. Při pohledu z okna viděli havarovaný automobil, ze kterého však nikdo nevystupoval. Na místo jako první vyjela hlídka městské policie, z operačního střediska byla zároveň vyrozuměna Policie České republiky.

„Po příjezdu na místo strážníci nalezli muže stojícího u havarovaného vozidla. Potvrdil, že je řidičem dotyčného vozidla značky Peugeot. Přítomni byli také muž a žena, kteří tvořili osádku vozidla jedoucího za havarovaným vozidlem,“ popisuje mluvčí budějckých strážníků Věra Školková. Řidiči se nic nestalo, navíc odmítl lékařské ošetření.

Důvodem, proč třicetiletý muž usedl za volant vozidla, byl údajně ztracený mobilní telefon v autě taxislužby, která ho vezla z večírku v centru Budějc. Následná orientační dechová zkouška u řidiče prokázala nejprve 3,19 promile alkoholu v krvi a poté dokonce 3,38 promile alkoholu v krvi.

„Podle očitých svědků řidič vozidla náhle vyjel z vozovky a zastavil se až o strom za zastávkou městské hromadné dopravy. V blízkosti místa se nikdo nenacházel a naštěstí nedošlo ke zranění jiných osob,“ přidává Školková. Opilý řidič byl předán do rukou hlídky Policie České republiky, která bude případ dále vyšetřovat. Muž bude obviněn z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto flickr.com

Štítky policie, nehoda, opilý řidič, alkohol, České Budějovice, Policie České republiky, Peugeot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po bujarém večírku jel pro ztracený mobil. V krvi měl přes tři promile alkoholu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.