Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: Kriminalisté řeší dvě nehody cyklistů, jeden muž zemřel

Čtvrteční odpoledne nepřálo jihočeským cyklistům. Dva vážné střety s osobními automobily vyšetřují písečtí a českobudějovičtí kriminalisté. V obou případech museli být zranění transportováni do nemocnice. Jeden dokonce letecky, následkům zranění následně podlehl.

Krátce po třetí hodině odpoledne vyjížděli českobudějovičtí policisté k nehodě jednaosmdesátileté cyklistky, která se na Husově třídě srazila s osobním automobilem značky Citroen. Řidička osobního automobilu odbočovala k obchodnímu domu Bauhaus, když se střetla s cyklistkou. Ta následkem nárazu upadla na silnici, kde zůstala ležet v bezvědomí.

Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba, která zraněnou ženu po ošetření na místě transportovala do zdravotnického zařízení. Přesnou příčinu a okolnosti této dopravní nehody šetří českobudějovičtí policisté,“ dodala policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Druhou nehodu, která se stala u obce Varvažov, šetří písečtí policisté. „Řidič vozidla značky Opel předjížděl cyklistu na silnici III/1219, při manévru došlo ke střetu mezi pravým zpětným zrcátkem automobilu a levým řídítkem jízdního kola,“ popisuje tisková mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Cyklista musel být po střetu letecky transportován do nemocnice. Okolnosti případu a míru zavinění obou účastníků kriminalisté dalé prošetřují.

AKTUALIZOVÁNO (28. 7. – 14:53)

Dopravní nehoda u Varvažova má nakonec tragický konec. „Zraněný cyklista v pátek v nemocnici svým zraněním podlehl. V rámci Jihočeského kraje jde o dvacátou šestou obět dopravních nehod letošního roku,“ uvedla mluvčí policistů Kamila Čuřínová Ingrišová.

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky nehoda, automobil, cyklista, policie. vrtulník, havárie, Bauhaus, Citroën, Varvažov, Opel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: Kriminalisté řeší dvě nehody cyklistů, jeden muž zemřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.