Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Havárie nákladního auta uzavřela hlavní tah z Českých Budějovic na Vodňany

Prasklá pneumatika pravděpodobně může za havárii nákladního auta u Pištína. Nehoda v pondělí 10. července odpoledne uzavřela hlavní tah z Českých Budějovic na Vodňany. Dopravní kolize se naštěstí obešla bez újmy na zdraví.

Na silnici I/20, asi tři sta metrů za Pištínem ve směru na Sedlec, v pondělí 10. července krátce před půl druhou odpoledne doslova ulehl na bok nákladní automobil Iveco s přívěsem. 

S největší pravděpodobností při defektu levé pneumatiky na přední nápravě přejelo nákladní auto do protisměru, kde se převrátilo na bok a skončilo v příkopu. Z přívěsu se vysypalo sklo, které bylo rozeseté na poli. 

„Na místo vyjeli nejen policisté ze skupiny dopravních nehod, ale i jejich kolegové z oddělení silničního dohledu, aby zajistili místo a odkláněli dopravu. Kvůli vyproštění havarovaného vozidla totiž museli silnici na zhruba čtyři hodiny zcela uzavřít," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura s tím, že objízdná trasa vedla po silnici II/105 na Hlubokou nad Vltavou k Temelínu a poté po silnici II/122 na Dívčice k penzionu Nová hospoda.

„Řidič vozidla se podrobil testu na zjištění alkoholu v dechu, který byl negativní. Havárie se naštěstí obešla bez zranění. Při nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle a nákladu, a ta přesáhla 200 tisíc korun,"  upřesnil policejní mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, auto, Iveco, pneumatika, škoda, Pištín, nákladní automobil, České Budějovice, Vodňany, silnice, Hluboká nad Vltavou, Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havárie nákladního auta uzavřela hlavní tah z Českých Budějovic na Vodňany  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.