Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Agresivní pitbulteriér utekl majitelce z bytu a v ulici U Trojice v Budějcích napadl jiného psa

Volně pobíhající pes bez páníčka v českobudějovické ulici U Trojice napadl jiného psa, s nímž byla na procházce jeho majitelka. Šestadvacetiletá žena se snažila svého psa chránit a odtrhnout ho od čtyřnohého útočníka. Ale to už byli na místě strážníci, kteří zasáhli. Majitelku napadeného psa ten útočící naštěstí nezranil.

Psa plemene akita inu napadl volně pobíhající pitbulteriér bez páníčka v českobudějovické ulici U Trojice. Napadající pes utrpěl při potyčce lehčí zranění na hlavě, a tak ho strážníci odvezli k veterináři.

Strážníci sice zjistili, že agresivní pitbulteriér je označen mikročipem, ale nebylo to nic platné. Chovatel psa totiž nezaregistroval v žádné databázi.

Majitelka útočícího pitbulteriéra se poté přihlásila na tísňovou linku městské policie. Ukázalo se, že o útěku svého psa z bytu věděla a dokonce věděla i to, že pes má agresivní sklony. „Strážníci ženě vysvětlili celou situaci a co způsobil její pes. Poučili ji o nutnosti opakovaného vyšetření psa z důvodu vyloučení onemocnění vzteklinou. V neposlední řadě ženu informovali o tom, že se svým jednáním dopustila přestupku podle zákona na ochranu zvířat proti týrání," uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková s tím, že pitbulteriéra strážníci ještě téhož dne vydali do rukou jejího partnera. Ten zajistil vyšetření psa na onemocnění vzteklinou a doklad o vyloučeném onemocnění předal prostřednictvím městské policie majitelce napadeného akita Inu.

„Třiatřicetiletá majitelka agresivního psa bude muset uhradit ošetření a případnou léčbu napadeného psa akita Inu. Za přestupek jí u správního orgánu hrozí pokuta až do 50 tisíc korun," dodala mluvčí.

Štítky pes, České Budějovice, Akita Inu, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní pitbulteriér utekl majitelce z bytu a v ulici U Trojice v Budějcích napadl jiného psa  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.