Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přes rok podnikatel kradl elektřinu. Způsobil půlmilionovou škodu a hrozí mu až osmiletý trest

Škodu za více než půl milionu korun způsobil podnikatel z Českých Budějovic, který načerno odebíral elektrickou energii. Déle než rok byl totiž v garáži připojen mimo elektroměr a tudíž tak dodavateli za elektřinu neplatil.

Déle než dvanáct měsíců neoprávněně odebíral pětapadesátiletý podnikatel v Českých Budějovicích bez vědomí dodavatele elektrickou energii. A to tak, že se v garáži připojil mimo elektroměr. Po uvedenou dobu pak využíval energii pro svou potřebu a zároveň svou jinou činnost, aniž by o tom dal vědět energetické firmě. Tím způsobil škodu za více než 518 tisíc korun.

„Případ se šetřením dostal až na stůl českobudějovických kriminalistů z oddělení obecné kriminality, kteří koncem minulého týdne předali uvedenému muži usnesení o zahájení trestního stíhání pro naplnění skutkové podstaty zločinu Krádež. Jeho trestní stíhání je vedeno nevazebně," uvedl policjení mluvčí Milan Bajcura.

V případě prokázání viny podle trestního zákoníku, hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody v délce od dvou do osmi let.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky České Budějovice, elektřina, Trestní zákoník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes rok podnikatel kradl elektřinu. Způsobil půlmilionovou škodu a hrozí mu až osmiletý  trest  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.