Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podnapilí bezdomovci obtěžovali ženu na zastávce, chtěli cigarety a peníze

Dvou bezdomovci neustále narušují veřejný pořádek v Nádražní ulici v Českých Budějovicích. Opakovaně žebrají a popíjejí alkohol na zastávce autobusu. Znovu se jejich prohřešky, kterými obtěžují kolemjdoucí, zabývali strážníci. Tentokrát bezdomovci loudili cigarety a peníze na ženě, která čekala na autobus.

„Před vchodem do obchodního centra Mercury strážníky ve čtvrtek 16. března kolem sedmé hodiny večer oslovila žena, která si stěžovala na jednání muže bez domova. Zjevně podnapilý bezdomovec ženu obtěžoval na nedaleké zastávce autobusu a požadoval po ní finanční hotovost a cigarety," uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková 

Známý bezdomovec se nejistým krokem proplétal mezi lidmi a zastavoval je. Jakmile nepochodil, přesunul ke svému společníkovi sedícímu opodál, kde si spolu začali notně přihýbat z plastové lahve s vínem. Jakmile spatřili strážníky, věděli, kolik uhodilo. Oba dva dobře vědí, že v těchto místech je obecně závaznou vyhláškou města zakázáno jak žebrání, tak požívání alkoholu. Za podobné přestupky byli totiž oba již několikrát v minulosti „oceněni". Zákony však nadále odmítají respektovat.

„Osmatřicetiletý muž z Písecka i jeho šestapadesátiletý společník z Českých Budějovic se budou zpovídat z přestupku proti pořádku ve věcech územní samosprávy správnímu orgánu. Za přestupek jim každému hrozí pokuta až třicet tisíc korun a muži z Písecka v případě opakovaného přestupku proti veřejnému pořádku i zákaz pobytu na území krajského města," upřesnila mluvčí Věra Školková.

Autoři | Foto Městská policie České Budějovice

Štítky bezdomovec, cigareta, České Budějovice, okres Písek, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Podnapilí bezdomovci obtěžovali ženu na zastávce, chtěli cigarety a peníze  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.