Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič sjel se svým „bavorákem" do rybníku u Čejkovic a na záchranáře čekal na střeše auta

Šťastný konec měla kuriózní nehoda z nedělního poledne. Pár minut před dvanáctou hodinou na linku 158 oznámil řidič osobního vozidla, že sjel nedaleko Čejkovic do rybníku Malý Machovec. Řidič BMW otevřeným okénkem vylezl ven a čekal na příjezd záchranářů na střeše auta.

„Na místě policisté zjistili, že řidič osobního vozidla tovární značky BMW X6, jel po silnici III/14321, ve směru od Čejkovic na Jaronice, kdy po projetí ostré levotočivé zatáčky, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavebnímu a technickému stavu pozemní komunikace, vyjel ze silnice a s vozidlem skončil v rybníku,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Bajcura. Řidič BMW, který naštěstí při havárii neutrpěl újmu na zdraví, stihl otevřeným okénkem vylézt ven a čekal na příjezd záchranářů na střeše auta.

Na místo přijeli kromě hasičů ze stanice Suché Vrbné také českobudějovičtí profesionálové, kteří jsou pro takové případy vybaveni.  Dorazili s automobilovým jeřábem, člunem a vybavením pro zásahy ve vodě. „Potápěči a hasiči v suchých oblecích auto ve vodě zajistili a připravili na vytažení tím, že za kolo vozu natáhli látkový popruh. Policisté mezitím silnici v místě nehody zcela uzavřeli. Krátce před půl druhou odpolední bylo BMW vyproštěné z vody, když hasiči auto navijákem přitáhli nejprve ke břehu a pak až na silnici,“ popsala akci mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Českobudějovičtí dopravní policisté nehodu vyšetřují jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu. Předběžně byla škoda byla vyčíslena na 200 tisíc korun.

„Všem řidičům, kteří se pohybují v ostrých zatáčkách mezi obcemi Čejkovice, Jaronice a Dubné, připomínáme, že poloměr je velmi ostrý a pokud řidič nezmírní rychlost jízdy, může to mít obdobné následky. V těchto místech havarovaly již desítky řidičů dvoustopých i jednostopých vozidel,“ připomněl Bajcura.

Autoři | Foto PČR, HZS

Štítky rybník, střecha, silnice, BMW, Jaronice, BMW X6, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič sjel se svým „bavorákem" do rybníku u Čejkovic a na záchranáře čekal na střeše auta  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.