Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie po schizofrenikovi, který před sedmi lety vraždil v Českých Budějovicích, už nepátrá

Policie zrušila oficiální pátrání po Janu Heidingerovi, který si nyní říká Jan Reitinger. Ten 11. února 2010 zavraždil v Českých Budějovicích svoji matku a jejího druha. Vypátrat se ho sice policistům nepodařilo, jen jeho další údajné „vroubky" státní zástupce překvalifikoval, a tak prý není důvod pětatřicetiletého muže hledat.

Pětatřicetiletému muži soud po činu před sedmi roky uložil ústavní léčbu. Po třech letech strávených v léčebně v Bohnicích soud pustil schizofrenika na svobodu.

Policisté vyhlásili pátrání po tomto dvojnásobném vrahovi, který má nařízenou ambulantní léčbu kvůli paranoidní schizofrenii, pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a nebezpečného vyhrožování. Pětatřicetiletého paranoidního schizofrenika, který má trvalé bydliště v Praze, policie hledala od 4. ledna, oficiální pátrání po něm vyhlásila zhruba v polovině února. To ale před několika dny odvolala.

„Pátrání po této osobě bylo ze strany pražské policie ukončeno na základě toho, že státní zástupce učinil zpětvzetí předběžného souhlasu se zadržením. K tomuto kroku státní zástupce přistoupil poté, co překvalifikoval delikty, ze kterých byl hledaný podezřelý, z trestných činů na přestupky. Dotyčného se do této doby nepodařilo vypátrat,“ upřesnil informace mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Autoři | Foto Budějcká Drbna, Policie ČR

Štítky policie, České Budějovice, státní zástupce, Praha, Bohnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie po schizofrenikovi, který před sedmi lety vraždil v Českých Budějovicích, už nepátrá  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.