Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Řidič nezvládl průjezd zatáčkou, na mokré silnici dostal smyk a smetl protijedoucí auto. Těžce zranil čtyři lidi

Čtyři těžká zranění jedno lehké si vyžádala vážná dopravní nehoda na silnici mezi Prachaticemi a Žernovicemi. Srazila dvě osobní auta. Řidič peuegotu nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou a vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím volkswagenem.

Vážná dopravní nehoda se stala v úterý kolem osmé hodiny večer na silnici III/14128, v úseku Prachatice - Žernovice. Střel se tam osobní automobil Peugeot 307 s osobním autem tovární značky VW Sharan.

„Ze zavinění dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič vozidla peugeot, který v místě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu mokré pozemní komunikace. Následkem toho  dostal při průjezdu pravotočivou zatáčkou s vozidlem smyk a z přesně nezjištěných příčin vyjel vlevo do protisměru. Tam se čelně střetl s protijedoucím VW Sharan," upřesnila informace policejní mluvčí Martina Joklová.

Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče z vozidla VW Sharan a jeho tří spolujezdců, kteří seděli na zadních sedadlech. Řidiče z auta peugeot byl zraněný lehce. Hmotná škoda na autech činí odhadem 210 tisíc kroun, na silničních svodidlech nejméně pět tisíc korun.

Autoři | Foto PČR

Štítky silnice, automobil, Volkswagen, Prachatice, Volkswagen Sharan, Peugeot, Peugeot 307, Žernovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nezvládl průjezd zatáčkou, na mokré silnici dostal smyk a smetl protijedoucí auto. Těžce zranil čtyři lidi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.