Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nejvyšší státní zástupce podal dovolání v případu exprimátora Thomy

Nejvyšší státní zástupce podal v minulém týdnu dovolání proti pravomocnému rozhodnutí odvolacího soudu v případu bývalého primátora Českých Budějovic Juraje Thomy, který měl zneužít své pravomoci ve věci podepsání dodatku ke kontraktu o dodávce počítačového zařízení a vybavení. Znamená to, že současný zastupitel za Občany pro Budějovice ještě nemá vyhráno.

Informaci přinesl Thoma v rozhovoru pro DVTV. „Když jsem se konečně 8. prosince nadechl a opravdu jsem měl pocit, že noční můra skončila, tak minulý pátek podal nejvyšší státní zástupce podal dovolání k nejvyššímu soudu a žádá zrušení rozsudku. A to vám nepřidá,“ uvedl exprimátor v přímém interview.

Thoma byl primátorem v letech 2006 až 2014. Obžaloba mu vytýkala to, že v červnu 2010 uzavřel se společností BitServis dodatek ke kontraktu o dodávce počítačového zařízení a vybavení. Musel si prý být vědom toho, že dodatek představuje novou smlouvu, kterou neprojednala rada města. V lednu loňského roku byl odsouzen na pět let do vězení, 8. prosince ale pražský vrchní soud zprostil Thomu viny. 

Štítky Juraj Thoma, státní zástupce, České Budějovice, DVTV, Vrchní soud v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvyšší státní zástupce podal dovolání v případu exprimátora Thomy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.