Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nepříznivé počasí zaměstnává od brzkých ranních hodin jihočeské hasiče

Zdá se, že do České republiky naplno přišla zima. A minimálně v několika dalších dnech nás nehodlá opustit. Na nárůst případů se tak musí připravit i jihočeští hasiči. Ti už museli u několika takových zasahovat ve středu brzo ráno.

Před jednou hodinou ranní řešili profesionální hasiči z Českého Krumlova a Kaplice požár garáže ve Velešíně. Pomáhali jim místní dobrovolní hasiči. „Požár zasáhl garáž v plném rozsahu, majitel měl uvnitř naskládané dřevo. Po dvaceti minutách ale měli hasiči požár pod kontrolou,“ říká mluvčí hasičů Vendula Matějů s tím, že hašení komplikoval silný vítr. Škoda činí 30 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Hasiče dále zaměstnaly především popadané stromy. Odstranit je museli v Brlohu, Kaplici, u Meziluží, v Besednici, Nové Včelnici nebo Jarošově nad Nežárkou. Počasí však přineslo i nehody automobilů. U Hubenova se obešla bez zranění, auto zde po sjetí ze zledovatělé silnice skončilo na boku v příkopu.

Před sedmou hodinou ranní však hasiči, záchranáři i policisté museli vyjet k dopravní nehodě v Bělčicích, kde se střetly nákladní automobil a dodávka. „Zdravotníci ošetřovali jednu osobu, vyproštění nebylo nutné. Zásah policistů nadále pokračuje,“ doplňuje Matějů.

O pár minut později vyrazili k nehodě i profesionální hasiči z Křemže, konkrétně do Nové Vsi, kde ve směru na Holašovice havaroval osobní automobil. „Po nárazu do stromu zdravotníci na místě ošetřili tři zraněné osoby. Také tady nebylo vyproštění od hasičů potřeba,“ dodává mluvčí hasičů. I zde policie nadále nehodu vyšetřuje.

Štítky Česko, požár, havárie, Kaplice, Český Krumlov, Velešín, Brloh, Besednice, Nová Včelnice, Jarošov nad Nežárkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepříznivé počasí zaměstnává od brzkých ranních hodin jihočeské hasiče  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.