Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na jihu Čech během silvestrovských oslav zapálila petarda stodolu

Na jihu Čech měli policisté během silvestrovských oslav desítky výjezdů, řešili hlavně výtržnosti. Krátce po půlnoci zapálila petarda stodolu v Nítovicích u Kardašovy Řečice, majiteli vznikla škoda za 100 tisíc korun. Po setmění zemřel turista pod vrchem Javorník, který nešťastně upadl na zledovatělé silnici. Vyplývá to z informací, které poskytli mluvčí krajské policie a hasičů.

V Nítovicích hořela stodola s vraky osobních aut, obytnou část stavení se před plameny podařilo uchránit. Příčinou požáru byla nedbalost při použití zábavní pyrotechniky, sdělila mluvčí krajských hasičů Vendula Matějů. Během noci jinak hasiči v Jihočeském kraji v souvislosti s oslavami hasili jen několik popelnic.

Policisty zaměstnávali výtržníci i opilci. Asi hodinu před půlnocí zasahovali ve Volyni proti jednadvacetiletému muži, který nožem napadl nevlastního otce. Nikdo nebyl zraněn, útočník je nyní v policejní cele, sdělil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Od silvestrovského poledne také policisté vyjížděli ke třem náhlým úmrtím osob, u nichž nepředpokládají cizí zavinění. Další dva lidé zemřeli krátce před 16. hodinou při dopravní nehodě u Třeboně. Na železničním přejezdu se střetlo osobní auto s vlakem, nepřežili dva muži z automobilu.

Zdroj ČTK

Štítky stodola, silvestr, zábavní pyrotechnika, Česko, Javorník, Kardašova Řečice, Jihočeský kraj, Volyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech během silvestrovských oslav zapálila petarda stodolu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.