Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie viní trojici ze zpronevěry čtyř milionů korun budějcké firmě

Policie obvinila ze zpronevěry čtyř milionů korun trojici spolupachatelů. Dva muži a jedna žena nezaplatili tuto částku za zboží odebrané od známé českobudějovické firmy, před zahraničními klienty se navíc prezentovali jako dceřiná firma poškozené společnosti. Policie je obvinila ještě z trestných činů zatajení cizí věci a porušení práv k ochranné známce. Stíháni jsou na svobodě, hrozí jim vězení od dvou do osmi let. Podle informací je poškozenou firmou výrobce kancelářských potřeb Koh-i-noor.

Sedmačtyřicetiletý cizinec se svou manželkou a pětačtyřicetiletým společníkem uzavřeli s českobudějovickou firmou smlouvu. Tvrdili, že zboží budou distribuovat na zahraniční trhy. „Bez souhlasu poškozené společnosti používali její chráněné označení. Jméno, symboly i znaky renomované společnosti zneužívali na svých propagačních materiálech, razítku, hlavičkových papírech i potisku vozidel, ale také na internetových stránkách, které vzbuzovaly v obchodních partnerech zdání, že společnost tří obviněných je dceřinou firmou poškozené společnosti,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Několik firem podle něj poslalo peníze za zboží určené pro českobudějovickou společnost právě stíhaným mužům a ženě. Šlo celkem o částku 200 tisíc korun. Obvinění tento fakt poškozené firmě nesdělili. Podle Matznera jim nyní hrozí až osmileté vězení.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj ČTK

Štítky policie, Koh-I-Noor, zpronevěra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie viní trojici ze zpronevěry čtyř milionů korun budějcké firmě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.