Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zraněné děti a smrt řidiče. Střet auta a autobusu v Kaplici-nádraží zaměstnal záchranné složky

V ranních hodinách narazil u Kaplice-nádraží řidič Škody Felicia do autobusu plného dětí. Osmačtyřicetiletý muž za volantem osobního vozu nehodu nepřežil. Z 31 dětí v autobusu bylo 11 lehce zraněných. Silnice číslo 157 u Kaplice-nádraží je uzavřena, řidiči musí po objízdných trasách přes Střítež nebo Markvartice.

„Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, psycholog hasičského záchranného sboru a čtyři členové intervenčního týmu," informovala o události mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. K nehodě přijely profesionální jednotky z Kaplice a Českého Krumlova. Událost byla nahlášena v 9:40.

Podle mluvčí policie Lenky Kozoňové vjel osmačtyřicetiletý muž ve své Felicii z nezjištěných příčin do protisměru a srazil se s autobusem. „Na místě záchranáři nalezli v osobním voze muže středního věku bohužel již bez známek života. Utrpěl těžká zranění neslučitelná se životem. V autobuse zdravotníci ošetřili celkem jedenáct dětí, které utrpěly lehká zranění typu pohmožděniny, drobné hematomy na hlavě, trupu a končetinách. Šest dětí bylo převezeno do českobudějovické nemocnice a pět dětí do nemocnice v Českém Krumlově. Dalších dvacet dětí vyvázlo bez zranění," popsala událost za Zdravotnickou záchrannou službu mluvčí Petra Kafková. Žádné z dětí nebylo ohroženo na životě.

Štítky Škoda Felicia, Střítež, úraz, Hasičský záchranný sbor, Český Krumlov, Kaplice, Nemocnice České Budějovice, Nemocnice Český Krumlov, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zraněné děti a smrt řidiče. Střet auta a autobusu v Kaplici-nádraží zaměstnal záchranné složky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.