Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Písku havaroval autobus s dětmi, zraněných je čtyřiadvacet

V Písku ve čtvrtek dopoledne havaroval autobus, který převážel děti. Na jeho palubě jich bylo několik desítek, čtyřiadvacet dětí z nich bylo zraněno. Podle všech informací jde jen o lehká zranění.

„Autobus vezl přibližně čtyřicet dětí z letního tábora na výlet. Po jeho převrácení na bok vylezli všichni cestující sami, hasiči nikoho nevyprošťovali. V současné době na místě pracuje člen posttraumatického týmu hasičů,“ zmiňuje mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

„Řidič se zřejmě vlivem nepříznivého počasí dostal do problémů, přejel do protisměru a dále mimo silnici, kde narazil do silničního náspu a převrátil se na bok,“ doplňuje mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová. 

Čtyřiadvacet dětí bylo zraněno a záchranáři je rozvezli do nemocnic v Písku, Strakonicích, Táboře a Prachaticích. Mělo by jít ale pouze o lehké úrazy a ošetření. Jedná se o děti ve věku od sedmi do čtrnácti let. Hasiči každému z nich věnovali dráčka Záchranáčka, aby šok z nehody byl mírnější. Autodopravce mezitím přistavil nový autobus, ale některé děti do něj odmítly nastoupit. Ty hasiči převezli zpátky do letního tábora. 

Foto Policie České republiky

Štítky Písek, Nemocnice Písek, Tábor, Strakonice, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Písku havaroval autobus s dětmi, zraněných je čtyřiadvacet  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.