Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vražda prostitutky ze Skoronic zůstává bez trestu. Soud vynesl osvobozující rozsudek

Mezi policejní pomníčky se zatím řadí devět let starý případ vraždy prostitutky u Skoronic. Budějcký soud dnes vynesl nad čtyřiapadesátiletým Milanem M., který byl z vraždy Gabriely Supekové obžalovaný, osvobozující rozsudek. Jak vysvětlila soudkyně Olga Smrčková, nebylo prokázáno, že vraždil Milan M. Obžalovaný, kterého ještě ve středu ráno v poutech přiváděla eskorta, odcházel proto odpoledne od soudu jako svobodný člověk.

„Jsem rád, ty lidi jsem neznal,“ řekl Milan M. po rozsudku. Že neznal zavražděnou prostitutku, šestinásobnou matku ze Slovenska, vypovídal od začátku.

Gabrielu Supekovou někdo zavraždil v létě v roce 2007 u obce Skoronice, kousek od Dolního Dvořiště. Její tělo, které v sobě mělo několik bodných ran, hodil vrah do lipenské přehrady. O několik dní později ji našli turisté.

Milana M. zatkla policie vloni v říjnu, osm let po vraždě, na základě výpovědi další prostitutky, kterou u Skoronic znali jako Lindu. Mladá žena řekla, že Gabrielu zavraždil muž s přezdívkou Báno, pod kterou komunita u Skoronic prý znala Milana M. Svědkyně vypověděla, že viděla Bána nejen nakládat mrtvou Gabrielu, ale protože ji její klient u jeho auta vysadil, jela s Bánem z donucení i k lipenské přehradě, do které vrah tělo Gabriely hodil.

„Řekl mi: ‚Sedni si ke mně do auta‘,“ vypověděla v přípravném řízení svědkyně. Popsala, jak muž naložil tělo Gabriely Supekové do auta i cestu s mrtvolou na Lipno.

„Řekl mi, abych nic neříkala, nebo dopadnu jako ona,“ vypověděla v přípravném řízení svědkyně, kterou prý vrah vysadil v nočním klubu v Loučovicích.

U soudu, při kterém se setkala s Milanem M., ale tato svědkyně uvedla, že obžalovaného vůbec nezná a že při minulých výpovědích mluvila o někom jiném. Také Milan M. vypověděl, že v době vraždy u Skoronic nebyl. Kuplířství se prý v té době v těch místech už nevěnoval. Někteří svědci sice tvrdili něco jiného, důkazy ale nebyly. Navíc z některých výpovědí vyplynulo, že motiv odstranit Supekovou, která nepatřila mezi kolegyněmi mezi příliš oblíbenou, mohlo mít i více lidí.

Soud vyslechl svědky i z řad prostitutek a kuplířů. Důvěryhodnost některých z nich byla podle soudu silně diskutabilní. I proto a vzhledem k nedostatku důkazů byl nakonec Milan M., kterému hrozilo až 15 let vězení, obžaloby zproštěn. 

Autoři

Štítky Skoronice, prostituce, vražda, Olga Smrčková, vrah, Vodní nádrž Lipno, Slovensko, Dolní Dvořiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vražda prostitutky ze Skoronic zůstává bez trestu. Soud vynesl osvobozující rozsudek  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.