Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Soud řeší devět let starou vraždu. Obětí je šestinásobná matka, která prodávala své tělo

Už to vypadalo na policejní pomníček. Dvaačtyřicetiletá Gabriela Supeková, která se na Českokrumlovsku živila poskytováním sexuálních služeb, potkala svého vraha v srpnu 2007. Od té doby, tedy osm let, ho hledala policie, pomáhali i rakouští kolegové. Loni policie zatkla čtyřiapadesátiletého Milana Makulu. V úterý stanul před budějckým soudem. Je obžalovaný z toho, že Gabrielu Supekovou zavraždil a její tělo pak hodil do lipenské přehrady.

Obžalovaný v úterý hned na začátku soudního jednání řekl, že Gabrielu Supekovou nezabil.

„Neznám ji, nikdy jsem ji neviděl,“ řekl a tvrdil, že v těch místech, kde ke zločinu došlo, v té době vůbec nebyl. Nepopírá ale, že dříve se skutečně živil jako kuplíř, právě na Českokrumlovsku.

Hned dopoledne u soudu přineslo nečekané překvapení. Svědkyně, která svědčila v přípravném řízení, a na základě její výpovědi Milana Makulu zatkli, vypovídala jinak. Při pohledu na obžalovaného sdělila, že ho vůbec nezná a že tedy vypovídala proti někomu jinému. V přípravném řízení ale uvedla, že viděla Milana Makulu, u kterého ji vysadil její zákazník, jak nakládá zavražděnou ženu do auta. Pak prý s ním jela k lipenské zahradě, kde se těla Gabriely Supekové zbavil.

„Řekl mi: ‚Sedni si ke mně do auta‘,“ vypověděla v přípravném řízení svědkyně. Popsala, jak muž naložil tělo Gabriely Supekové do auta a odjeli na Lipno. Později se nechala vysadit v nočním klubu v Loučovicích.

„Řekl mi, abych nic neříkala, nebo dopadnu jako ona,“ vypověděla v přípravném řízení svědkyně.

„Na základě těchto skutečností se celá věc opět oživila a začalo trestní stíhání,“ řekl státní zástupce Petr Dušek, který úterní změnu ve výpovědi svědkyně nečekal.

„Tohle není on. Mluvila jsem o někom jiným,“ řekla v úterý svědkyně, která se v době vraždy také živila jako prostitutka, o obžalovaném.

Ten nejdříve vypovídal, že v době vraždy byl hospitalizovaný v nemocnici, v úterý mluvil o tom, že byl v té době se synem v Ústí nad Labem. Milan Makula byl už několikrát hospitalizován kvůli svému špatnému psychickému stavu.

Gabriela Supeková pocházela ze Slovenska. Byla matkou šesti dětí. Nejen sebe, ale také je živila tím, co si vydělala prostitucí. Nabízela sexuální služby u obce Skoronice na Českokrumlovsku. Tam ji svědkové viděli naposledy. Pohřešovaná byla od 14. srpna 2007. Dva dny poté její nahé, pobodané tělo vyplavila lipenská nádrž. Podezřelý z její vraždy byl nejdříve muž z Rakouska. Toho ale nakonec policisté pustili. Mluvilo se i o Josefu Fritzlovi, který údajně v době vraždy na Českokrumlovsku byl. Ani to ale nebyla ta pravá stopa.

Pokud by se prokázalo, že Gabrielu Supekovou zavraždil obžalovaný Milan Makula, hrozí mu až 15 let vězení.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky vražda, okres Český Krumlov, Vodní nádrž Lipno, přípravné řízení, Josef Fritzl, Rakousko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud řeší devět let starou vraždu. Obětí je šestinásobná matka, která prodávala své tělo  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.