Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za Modrým mostem ho chtěli zastavit strážníci. S alkoholem v krvi jim začal ujíždět

Hlídka městské policie, která kontrolovala minulý pátek před jedenáctou hodinou večerní zákaz vjezdu všech motorových vozidel na Modrý most u Polikliniky Jih, měla napilno. Během své služby musela stíhat řidiče s více jak dvěma promilemi.

Řidič vozu Škoda se chtěl patrně co nejrychleji dostat domů, nerespektoval značení a přímo před strážníky se vydal přes Modrý most do ulice Na Nábřeží. „Strážníci se za vozidlem ihned vydali a pokusili se ho předepsaným způsobem zastavit. Na to řidič reagoval zvýšením rychlosti a pokusem hlídce ujet. Řidič se strážníky v zádech projel několik ulic v Havlíčkové kolonii, než zastavil v ulici Dukelská,“ zmiňuje mluvčí Městské policie České Budějovice David Štýfal.

Jenže než strážník vystoupil z auta a došel k vozu, který ještě chvíli předtím prchal ulicemi Havlíčkovy kolonie, řidič se pokusil znovu ujet. Zařadil však zpátečku a narazil do služebního auta strážníků. Tím jeho jízda skončila.

„Čtyřiačtyřicetiletý muž z Českých Budějovic z vozidla poté velmi nejistým krokem vystoupil. Strážníci k muži přistoupili a ihned ucítili pach alkoholu. Hlídka u muže provedla orientační dechovou zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem 2,24 promile,“ doplňuje Štýfal.

Událost si k dalšímu šetření převzala Policie České republiky.

Štítky alkohol, Modrý most, České Budějovice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za Modrým mostem ho chtěli zastavit strážníci. S alkoholem v krvi jim začal ujíždět  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.