Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policisté hledají žháře, který úmyslně zapaloval túje u domů

Po žháři v posledních dnech pátrají českobudějovičtí policisté. V sobotu večer po půl deváté zapálil neznámý pachatel jedenáct rostoucích tújí u domů v ulicích U Vltavy a S. K. Neumanna.

Vzniklý pohár uhasili přivolaní hasiči. Škodu vyčíslili na částku vyšší než pět tisíc korun. „Dle prvotního šetření byl požár založen za pomocí zatím blíže neurčené iniciační látky. Případ ve spolupráci s vyšetřovateli Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje šetří policisté místně příslušného obvodního oddělení, a to jako trestný čin poškození cizí věci,“ přidává mluvčí policistů Miroslav Doubek.

Policisté se také obrací na veřejnost při spolupráci na dopadení pachatele. Kdo se v dané lokalitě ve výše zmíněný čas pohyboval a mohl si všimnout jakékoliv podezřelé osoby, měl by předat informace na telefonním čísle 974 226 700, tísňové lince 158 nebo přímo na služebně v ulici 28. října. Pachateli trestného činu hrozí trest odnětí svobody až do výše jednoho roku.

Štítky Stanislav Kostka Neumann, Hasičský záchranný sbor, Jihočeský kraj, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté hledají žháře, který úmyslně zapaloval túje u domů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.