Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Okradly starší ženu v jejím domě, policisté dvojici mladých žen vypátrali v jiném kraji

Českobudějovičtí kriminalisté vyšetřují loupežné přepadení seniorky v jejím vlastním domě na Vltavotýnsku dvěma mladými ženami z května loňského roku. Ty ji nejprve napadly a poté ji okradly o peníze a další doklady.

Dvojice pachatelek pravděpodobně zastavila při průjezdu Jihočeským krajem v jedné obci u Týna nad Vltavou. Nejprve vstoupila do dvora rodinného domu, následně i do jeho bytu. Tady je ale přistihla majitelka nemovitosti. Té sice řekly, že potřebují vodu do chladiče svého vozu, to však byla jen zástěrka jejich činu.

„Starší ženu odstrčily na pohovku, násilím jí vzaly klíč od další místnosti a začaly doslovně přehrabávat prádlo ve skříních. Nalezly kabelku, kterou si okamžitě přivlastnily. Uvnitř jejich zlodějskou touhu uspokojilo několik tisíc korun, vkladní knížka a osobní doklady. Poté utekly k vozidlu a ujely,“ říká mluvčí mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura.

Napadená se po chvíli vzpamatovala z toho, co se jí stalo, a zavolala na pomoc policisty. Ti na místě činu zajistili velké množství kriminalisticky upotřebitelných stop. „Po jejich vyhodnocení měli již konkrétní podezření, kdo se za identitou ‚loupeživých žen‘ skrývá. Protože se jednalo o osoby, které byly na pohybu po celé České republice, rozběhlo se pátrání ve spolupráci napříč naší vlastí. Podezřelé ženy se delší dobu vyhýbaly spravedlnosti až včerejšího rána, kdy je kriminalisté zadrželi v jiném kraji,“ doplňuje Bajcura.

Během výslechu se policistům podařilo získat mnoho dalších skutečností, které momentálně vyhodnocují. Obě pachatelky, jedna ve věku 24 let a druhá ve věku 19 let, si převzaly usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci podezření ze spáchání zločinu loupež, formou spolupachatelství a přečinu porušování domovní svobody.

Štítky Jihočeský kraj, Týn nad Vltavou, dům, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okradly starší ženu v jejím domě, policisté dvojici mladých žen vypátrali v jiném kraji  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.