Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Táborští kriminalisté objasnili dvě loupežná přepadení čerpacích stanic

Skvělou práci odvedli v posledních dnech táborští kriminialisté. Podařilo se jim dopadnout pachatele dvou loupežných přepadení čerpacích stanic v jejich okrese. To první se odehrálo v prosinci předloňského roku v obci Drhovice, druhé s větším časovým odstupem - v srpnu loňského roku na městském obchvatu Tábora.

Během minulého týdne museli táborští policisté prošetřit oznámení místního občana, podle kterého jeho automobil značky Mazda 323 neoprávněně užívá jeho známý a nemá v plánu mu jej vrátit. „Tento vůz byl ostatně již delší dobu v hledáčku zájmu táborských kriminalistů, stejně tak, jako jeho řidič. Proto, když majitel ohlásil, že zahlédl svůj vůz odjíždět ve směru z Tábora na Prahu a že jej sleduje, policisté zakročili,“ popisuje mluvčí jihočeských policistů Miroslav Doubek. 

Po krátkém pronásledování s hlídkou Dálničního oddělení Policie České republiky Chotoviny se jim řidiče podařilo zastavit. Následně se prokázalo, že zájem o tento vůz je velmi oprávněný. Při prohlídce auta byl totiž nalezen velký lovecký nůž a černá kukla na hlavu. Případ si proto převzali táborští kriminalisté, specialisté na násilnou trestnou činnost. 

Jednadvacetiletý mladík přestal po malé chvíli zapírat. Policisté mu předložili indicie, podle kterých bylo zcela zřejmé, že byl pachatelem loupežného přepadení benzinové čerpací stanice v obci Drhovice z roku 2014 a také benzinové čerpací stanice na obchvatu Tábora v srpnu roku 2015. „Ustanovit a následně zadržet jeho třiadvacetiletého komplice, který mu při druhém z loupežných přepadení ‚hlídal dveře‘, bylo již pro kriminalisty rutinní záležitostí,“ doplňuje Doubek.

Oba si již vyslechli svá obvinění z loupeže. Mladší z dvojice byl vzat do vazby, trestní stíhání staršího pachatele je vedeno na svobodě. Pokud je soud uzná vinnými, hrozí jim trest odnětí svobody od dvou do deseti let. 

Foto Policie České republiky

Štítky čerpací stanice, Tábor, Drhovice, Praha, Česko, Mazda 323, Chotoviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Táborští kriminalisté objasnili dvě loupežná přepadení čerpacích stanic  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.