Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Had popřál obyvatelce bytu dobré ráno, před příjezdem strážníků zmizel ve stoupačkách

Nečekaného hosta spatřila v pátek brzo ráno ve svém bytě obyvatelka sídliště Máj. Když vešla okolo půl sedmé ráno do koupelny, na podlaze se v tu dobu plazil had. Osmadvacetiletá žena ihned zavřela dveře a zavolala si na pomoc strážníky Městské policie České Budějovice.

„Na místo vyjížděli strážníci speciálně vyškolení na odchyt zvířat. Obyvatelka bytu strážníky zavedla do své koupelny. Had se však mezitím rozhodl putovat stoupačkami do vyšších pater. Strážníkům se následně podařilo zjistit majitelku metr a půl dlouhé užovky královské. Je jí obyvatelka z téhož panelového domu,“ doplňuje informace mluvčí městské policie Věra Školková.

Majitelka hada strážníkům přislíbila, že všechny obyvatele domu varuje před možným výskytem neškodného hada v jejich bytě. Jakmile se tomu tak stane, městská policie se znovu pokusí o jeho odchyt. Majitelka hada se nyní bude zpovídat z přestupku podle zákona na ochranu zvířat proti týrání. Hrozí jí ve správním řízení pokuta do výše 50 tisíc korun.

Foto Městská policie České Budějovice

Štítky obecní policie, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Had popřál obyvatelce bytu dobré ráno, před příjezdem strážníků zmizel ve stoupačkách  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.