Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeský poslanec Vítězslav Jandák nevylučuje možnost kandidatury na prezidenta

Pokud by Parlamentem a Senátem prošla přímá volba prezidenta republiky, nevylučuje kromě expremiéra Miloše Zemana (SPO-Z) možnou kandidaturu ani exministr kultury a poslanec Vítězslav Jandák (ČSSD). Jak v pátek řekl, pokud by mu to bylo nabídnuto, přemýšlel by o tom.

Vítězslav Jandák, který je poslancem za Jihočeský kraj, před časem prohlašoval, že nevylučuje možnost kandidatury na prezidenta. Nyní je konkrétnější. “V této zemi se nedá o něčem uvažovat takto dopředu, v této zemi se musí okamžitě reagovat. Pokud by tedy nastala chvíle, že by mi tato možnost byla nabídnuta, přemýšlel bych o tom,“ řekl agentura Mediafax Jandák.

Přiznal, že při minulé prezidentské volbě byl zástupci tří stran osloven s touto možností, kterou však tehdy odmítl. “Konkrétnější být nemohu a nechci, ale skutečně tuto nabídku jsem dostal a myslím si, že nebyla nikterak nereálná,“ podotkl poslanec za sociální demokracii, exministr kultury a také bývalý herec.

K ambicím stát se prezidentem či pomýšlet na vyšší post, dodal. “Každý voják má v tornistře maršálskou hůl. A kdyby někdo v politice řekl - já nechci být prezidentem, já nechci být premiérem, já nechci být ministrem, tak kecá, protože jinak by do té politiky nelezl, kdyby nechtěl dosáhnout určité mety."

Prezidentování si Vítězslav Jandák už v minulosti vyzkoušel. Sedm let šéfoval Mezinárodnímu dětskému festivalu pro děti ve Zlíně. Z postu odešel v roce 2005, kdy se stal ministrem kultury v Paroubkově vládě a ve své době byl jedním z nejpopulárnějších politiků u nás. Zasloužil se například o zachování a prodloužení doby známého českokrumlovského otáčivého hlediště.

Autor: René Kekely

Štítky Vítězslav Jandák, Miloš Zeman, ČSSD, Mediafax, Jihočeský kraj, Jiří Paroubek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Armin Araujo

Že by se utkali Bobošíková, Jandák a Švejnar? Tak nevím kdo je největší kašpárek... no asi ten Jandák.

Pátek, 6. května 2011, 12:26Odpovědět

Jihočeský poslanec Vítězslav Jandák nevylučuje možnost kandidatury na prezidenta  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.